Redaktionsbloggen
Svenska Cycling Plus
Redaktionsbloggen

En riktig skittidning

Idag har det senaste numret av Svenska Cycling Plus nått butikshyllorna och redan är planeringen för nästa nummer i full gång. Faktum är att mycket av materialet till nästa nummer redan är klart.

Resan från den första planeringen till att tidningen står i butik tar runt två månader, men vissa delar, framför allt testerna, är redan planerade för hela året.

Bakom kulisserna sker en hel del arbete som man aldrig tänker på. Ett av del roligaste men också svåraste delarna under produktionen är när man ska välja ut vilka artiklar som ska vara med i tidningen. Att få välja och vraka mellan olika artiklar och idéer (många artiklar stannar på idéstadiet) för att sätta ihop en tidning som vi tror att så många som möjligt av alla er cyklister därute ska känna att ni vill läsa och har glädje av mer än en gång.

SkittidningNär urvalet av artiklar är gjort ska allt planeras in på olika sidor, och det är verkligen som att lägga ett pussel. De flesta artiklar har en lämplig sidmängd, annonser ska helst hamna på de sidor som annonsörerna önskar och till slut ska tidningen hamna på exakt 116 sidor (eller ibland 132 sidor). Det går inte att det slutar på varken 115 eller 117, utan exakt 116 måste det bli, annars blir det pannkaka i tryckeriet. Dessutom ska ju tidningen innehålla lagom delar med träningstips, tester, mektips och så vidare. Det är inte alldeles ovanligt att man får gå tillbaka och byta ut någon artikel mot en längre eller kortare, och den utbytta artikeln får då antingen kasseras, eller läggas på hyllan till nästa nummer.

Vårt mål är i alla fall i slutänden att få till en tidning som du som läsare tycker är intressant och läsvärd. Vårt mål är att du ska kunna plocka fram tidningen om och om igen och fortfarande hitta intressanta artiklar som du inte läst. En läsarundersökning som vi gjorde under 2014 visade att ni läsare i genomsnitt spenderar närmare en timme på att läsa varje nummer av Svenska Cycling Plus. Det är betydligt mer än genomsnittet för liknande tidningar i allmänhet och visar också på att vi är på rätt väg – vi ger valuta för pengarna. Eller som en läsare avslöjade när jag träffade honom på en träning i höstas – ”Jag har tidningen på dass – jag kan ju skita hur många gånger som helst, och ändå finns där kvar att läsa…”

Thomas Ojala Gunn
I AM THE SUPERADMIN! Om du hittar en bugg eller ser nåt som inte stämmer eller något som skulle kunna vara bättre... maila till thomas.ojala.gunn@dohi.se bah så löser vi det.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Annons
Annons