Redaktionsbloggen
Svenska Cycling Plus
Redaktionsbloggen

Ett smutsigt jobb…

Grand-CanyonSnön har försvunnit från skogarna kring Växjö igen, och även om inte de lokala Vasaloppsåkarna jublar direkt så gör i alla fall vi cyklister det… den enes bröd osv…

De snöfria stigarna gjorde att jag äntligen fick chansen att testa vår senaste testcykel under lite vettiga förhållanden… Ett varv inomhus på redaktionen säger inte så mycket om hojens egenskaper…

Testcykeln är en Canyon Grand Canyon CF SLX, en 29″ hardtail med kolfiber på de flesta ställen. En riktigt trevlig bekantskap. Efter att mest ha kört runt i en timme och känt på cykel under lite olika förhållanden kan jag konstatera att man får mycket fart för kronorna om du väljer att investera i den här. Däremot får du inte mycket material… cykeln väger in på ynka 9,20 kg, en vikt som en del landsvägscyklar som har svårt att matcha. Men det ska också erkännas att att det lättar ordentligt i plånboken också. Räkna med att tömma den på närmare 40 000 kronor om du vill åka så här lätt i sommar.

Den låga vikten, de stora hjulen tillsammans med lätta fälgar gör att cykeln klättrar över det mesta i din väg och framför allt är den en fröjd att trampa när det går uppför. Något som jag dessutom la märke till var vilket underbart fäste som Continental XKing däcken gav. Trots att det var riktigt blött och halt i skogen så svek de mig inte en enda gång.

Som den kritiska testcyklist som jag är satt jag också och försökte hitta något som var negativt med den här cykeln, och utöver prislappen, som säkert skrämmer iväg en del, oavsett hur bra cykeln är, så fick jag verkligen fundera. Ända tills jag började trycka på riktigt ordentligt på en mindre stig med en hel del sten och rötter. Först då upplevde jag nackdelen med den lätta och styva ramen, den blir också lite stötig. Men det är en nackdel som jag kan ta när jag flyger fram över rötterna.

En betydligt mer utförlig test av cykeln kommer i nästa nummer av Allt om MTB som kommer i butik den 11 mars.

Thomas Ojala Gunn
I AM THE SUPERADMIN! Om du hittar en bugg eller ser nåt som inte stämmer eller något som skulle kunna vara bättre... maila till thomas.ojala.gunn@dohi.se bah så löser vi det.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Annons
Annons