Redaktionsbloggen
Svenska Cycling Plus
Redaktionsbloggen

Göteborgs snabbaste banan

 

En bra förklädnad är den bästa dopingen. Dessutom både tillåten och rolig!
En bra förklädnad är den bästa dopingen. Dessutom både tillåten och rolig!

I lördags var det dags för det 36 Göteborgsvarvet, en löpartävling som vuxit sig allt större under de senaste åren och har i omgångar sedan tidigt 90-tal kunnat kalla sig för Världens största halvmarathon. Men varför skriver jag om en löpartävling på en cykelblogg. Helt enkelt därför att det har varit tradition i mitt liv sedan 26 år tillbaka att springa nämnda tävling. Sedan jag som 13 åring 1990 (då fanns det ingen åldersgräns som det gör idag) gjorde mitt första Göteborgsvarv på lite drygt två timmar har jag varje år i maj haft nöjet att delta i denna folkfest.

Tiderna har varierat med en rekordnotering på 1.23.13, men dessa tider är det nog bara att inse att jag aldrig kommer att nå igen. Efter att jag firade ett personligt 25-års-jubilieum förra året sa jag att ”nu får det vara slut”. Men när platserna började fyllas på i höstas och det ryktades om att Varvet började bli fullt betalades ändå anmälningsavgiften in. Men i år bestämde jag mig för att inte fokusera på prestationen, utan istället njuta av de hundratusentals åskådarna och den härliga stämningen. Efter en hel del letande efter lämplig kostymering under vintern föll till slut valet på en vacker banankonstym i finaste kinesisk polyester. Det skulle visa sig bli ett toppval!

21 km jubel, hejarop och applåderande publik kan få de tröttaste ben att vilja springa lite till och lite till och lite till… dagen blev helt enkelt precis så rolig som jag hade hoppats på, och tiden 1:33:45 får väl räknas som fullt godkänd. Lite udda accessoarer som väcker publiken vid liv är den bästa och fullt tillåtna dopingen.

Idag, ett par dagar senare, kan jag konstatera att det känns i låren att det var ett tag sedan jag sprang 21 km på asfalt senast, närmare bestämt ett år sedan… Inför nästa års bananutmaning får jag nog fundera på om det inte är läge att träna löpning på asfalt i alla fall ett par gånger innan, frågan är om det känns lika kul att springa runt i banandräkt på Växjös vägar en onsdag i april som det är att göra det längs Göteborgsvarvet en utvald lördag i maj?

Nu återstår att försöka hitta en lösning på hur jag ska kunna cykla Cykelvasan i samma utmundering…

Men först ska jag åka ner till Albstadt till helgen för att köra ett motionslopp på MTB där och kolla på när våra duktiga svenska cyklister kör i världscupen.

 

 

Thomas Ojala Gunn
I AM THE SUPERADMIN! Om du hittar en bugg eller ser nåt som inte stämmer eller något som skulle kunna vara bättre... maila till thomas.ojala.gunn@dohi.se bah så löser vi det.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Annons
Annons