Redaktionsbloggen
Svenska Cycling Plus
Redaktionsbloggen

Slut på semestern – dags att göra ett nytt nummer

Semestern är en härlig tid!

Tid för vänner, släkt, sol, bad och njutning.

I det sistnämnda kan man ju lägga in mycket, för min del handlar det om resande och uppleva nya saker, men också träning och en och annan pilsner.

Våren och försommaren var en hektisk tid på redaktionen, dels gjorde vi flera nummer av Cycling Plus, men under våren har vi också snickrat ihop två nummer av vår nya tidning Allt Om MTB, varav det senaste finns ute i butikerna några veckor till.

Även om jag har haft semester så har det varit fantastiskt roligt att kolla mailen och läsa all positiv respons som vi fått på dessa tidningar. Just nu väntar vi in försäljningssiffrorna på det senaste numret av Allt Om MTB för att sedan ta beslut på framtiden för denna tidning. Att den kommer att fortsätta i någon form står väl redan klart, men vill du att den ska komma ut i fler nummer så se till att berätta om den för dina cyklande vänner (och även andra för den delen) och se till att så många som möjligt köper den. Höga försäljningssiffror = fler nummer nästa år. Det är så mina chefer räknar.

Semestern avslutade för min del i helgen som gick. Och vilken avslutning det blev. Jag och en kompis drog till Brännö i Göteborgs södra skärgård för att se till att vi skulle bli riktigt trötta. Vi hade anmält oss till extremsporttävlingen Öloppet. För er som bara cyklar och inte känner till Öloppet kan jag berätta att det inte finns en pedal eller cykel nära. Öloppet handlar om en så kallad swimrun-tävling. Man springer över öarna i skärgården, bitvis över klipphällar och i stening terräng, bitvis på grusstigar eller över ängar. När ön tar slut kastar man sig i vattnet, med skorna på, och simmar över till nästa ö, där löpningen fortsätter i våtdräkt, simmössa och simglasögon.

Totalt mäter hela tävlingen 36,5 km varav drygt 4,8 km är simning. Vår förhoppning var att klara av utmaningen runt 5 timmar, men då hade vi inte räknat med att det skulle vara över 25 grader varmt (ganska hett om man springer i svart våtdräkt) och blåsa 10-12 m/s, vilket ställde till det dels i löpningen, men framför allt i simningen. Den tuffaste simpassagen närmast havet var drygt 300 meter lång och vinden låg precis rakt emot oss. Vågorna gick höga och hade det inte varit för att det var tävling och säkerhetsbåtarna var många hade jag aldrig hoppat i ens för ett bad.

Till slut nådde vi dock målet på Donsö efter 5 timmar 41 minuter och 29 sekunder som 22:a av totalt knappt 200 startande lag.

Nu är jag som sagt tillbaka på kontoret, med lite värkande ben, och har börjat sammanställa nästa nummer av Svenska Cycling Plus, som skall komma ut i butik i slutet av augusti. Mer om det kommer jag att berätta i ett inlägg inom kort. Men redan nu kan jag avslöja att vi provkört några riktigt vassa cyklar, samma hojjar som proffsen använder under Touren. De går faktiskt att köpa, i alla fall om du har en väl tilltagen plånbok. Vi har också träffat några intressanta personer som vi intervjuat… vilka får du veta inom kort.

Vi ses!

/Daniel

Thomas Ojala Gunn
I AM THE SUPERADMIN! Om du hittar en bugg eller ser nåt som inte stämmer eller något som skulle kunna vara bättre... maila till thomas.ojala.gunn@dohi.se bah så löser vi det.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Annons
Annons