Redaktionsbloggen
Svenska Cycling Plus
Redaktionsbloggen

Totalt slutkörd

Även om jag kanske inte var fullt så här kall kändes det som det...
Även om jag kanske inte var fullt så här kall kändes det som det…

Gårdagens träningspass bjöd på en inte allt för trevlig överraskning. Körde löpintervaller i stege med 4 x (3-2-1 minut) och en minuts vila genomgående. Ett inte allt för tufft pass, även om det både var halt och bitvis en decimeter lössnö.

Efter passet kändes allt bra. Drack, stretchade, duschade och värmde upp mig lite i bastun innan jag åkte hem. Väl hemma fick jag ett telefonsamtal så det dröjde ytterligare en kvart innan jag kunde börja fixa lite mat. Men innan dess började det kännas obehagligt i kroppen. Det började i benen som kändes allt mer trötta och stumma. Sedan började magen krångla och jag fick avbryta samtalet för att springa på toaletten. När det var avklarat kom frossan och jag kröp ihop framför brasan i ett desperat försök att få lite värme. Lyckades få sambon att värma på lite fryst pytt-i-panna och steka ett par ägg, som intogs med skakande händer och konstant frossa, trots mindre än 20 cm till brasan…

Efter någon halvtimme blev kroppen något bättre och frossan lugnade ner sig, men huvudet dunkade och kroppen var fortsatt matt, så det blev tidig sänggång där problemen fortsatte.

Vakande redan runt midnatt och svettades som en… ja, jag vet inte vad som svettas mycket, men blött var det… Det fortsatte sedan i ett par timmar och det kändes som att jag badade i svett. Till slut sov jag i alla fall några timmar innan det var dags att gå upp och köra till jobbet.

Nu ett knappt dygn senare känner jag inte av något annorlunda, men jag har aldrig under alla mina år med träning upplevt att jag fått feber av träning, men någon gång ska ju vara den första…

För övrigt börjar nästa nummer av Allt om MTB snart bli klart och i nästa vecka skickar vi det till tryckeriet, och någon vecka in i februari dimper den ner i brevlådan hos er som prenumererar medan ni som köper lösnummer får vänta ytterligare någon dag. Kan avslöja att jag idag gjort en lång intervju med en svensk Europamästare som du kan läsa mer om i det numret, dessutom har Henrik kollat vad du får extra när du hoppar mellan prisklasserna på din nästa MTB. Självklart bjuds det också på massor av träningstips.

Vi ses!

 

Thomas Ojala Gunn
I AM THE SUPERADMIN! Om du hittar en bugg eller ser nåt som inte stämmer eller något som skulle kunna vara bättre... maila till thomas.ojala.gunn@dohi.se bah så löser vi det.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Annons
Annons